Kokousraportti 5/2020

18.06.2020

OAJ Hyvinkään hallitus piti etäkokouksen ke 27.5.2020.

Edunvalvonta

Koronatilanteen vuoksi kevätkokousta siirrettiin OAJ:n suosituksesta elo-syyskuulle.

OAJ Hyvinkää järjestää sääntömääräisen kevätkokouksen ke 9.9.

Varhaiskasvatus 

Varhaiskasvatuksessa on eletty monin tavoin erityistä aikaa tänä keväänä. Ohjeistukset ovat muuttuneet moneen kertaan ja nopeallakin aikataululla. Koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana lapsia on ollut mukana toiminnassa poikkeuksellisen vähän,  ja sen vuoksi kevään toimintakauden päättymiseen liittyvät arviointi-, verkosto- ja tiedonsiirtopalaverit pyrittiin käymään jo huhtikuun aikana. Tämän vuoksi vakaopettajien vuosilomia on pidetty jo toukokuussa.  Kesän ajaksi yksiköitä ja ryhmiä yhdistellään. Pääluottamusmies on lähettänyt varhaiskasvatuksen opettajille tiedotteen koskien korona-lomautuksia. Se kannattaa lukea, jos ei vielä ole lukenut. Jos jokin asia askarruttaa, ole yhteydessä luottamusmieheen tai pääluottamusmieheen. Muutoinkin on hyvä pitää luottamusmies ajan tasalla, miten arki yksiköissä toimii. Jos esimerkiksi huomaat ryhmien kasvattajamitoituksissa lainvastaisuuksia, on siitä tärkeää ilmoittaa eteenpäin, jotta tilanteeseen voidaan puuttua. 

Opettajan sairausloma kesällä  

Suurin osa oppilaitosten opettajista ovat työajassa, johon ei kuulu vuosilomaoikeutta. Koska heillä ei ole vuosilomalain tarkoittamaa kesälomaa, heidän ei ole mahdollista siirtää kesälomaansa myöhemmin pidettäväksi sairauden takia. Näillä opettajilla on oikeus saada laskennallisen vuosiloman aikaan osuneen sairausloman ajalta Kelan sairauspäivärahaa. Tätä päivärahaa opettajan pitää hakea lääkärintodistuksen perusteella itse Kelalta. Laskennallinen vuosiloma alkaa 16.6., ja sen pituus riippuu palvelussuhteen pituudesta. 

Määräaikaisen opettajan loppupalkan korvaukset  

Suurin osa opettajista on sellaisessa työajassa, johon ei sisälly vuosilomalain mukaisia oikeuksia lomakorvauksiin tms. Määräaikaisille opettajille on siksi määritelty erilliset korvaukset.  Opetusvelvollisuustyöajassa olleelle määräaikaiselle päätoimiselle opettajalle maksetaan palvelussuhteen päättyessä lomapäiväkorvauksena kahden päivän varsinainen palkka jokaista palvelussuhteeseen sisältyvää lomanmääräytymiskuukautta kohden. Täysi lomanmääräytymiskuukausi edellyttää 16:ta virantoimituspäivää. 

Lukion opettajan työstä kesäkeskeytyksen aikana on sovittava erikseen  

Joillain paikkakunnilla lukion opettajille on pyritty lisäämään työtä kesäkeskeytyksen ajalle kesäkurssitarjontaa lisäämällä. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, ellei kesäkeskeytyksen aikana tapahtuvasta opetuksesta sovita erikseen.  Jos lukion opettaja suostuu kesätyöhön ja paineet kesätyön tekemiseksi ovat suuret, voi luottamusmies sopia tapauskohtaisesti asiasta toisin.  Asiasta tulee sopia ennen kesää, koska jälkikäteen korvausten ym. saaminen on useissa tapauksissa hankalaa. Muussa tapauksessa yksiselitteisesti noudatetaan OVTES:sta.  

Kodin kuvalehti tarjoaa OAJ:n jäsenille 2 ilmaista numeroa 

Kodin Kuvalehti haluaa kiittää opettajia upeasta työstä tänä haastavana keväänä ja tarjota kesälahjaksi 2 ilmaista Kodin Kuvalehteä kesälukemiseksi. Tämä kampanjaetu on tarjolla OAJ:n jäsenille. Lahja on lunastettavissa 30.6. asti. Lisätietoa saat sivulta https://www.oaj.fi/jasenyys/muita-oajn-jasenetuja/

Virkistystoiminta

OAJ Hyvinkää järjestää jäsenilleen virkistysillan kesäteatterin merkeissä Nurmijärvellä 

to 27.8. klo 16.30- n. klo 22.00. Aleksis Kiven syntymäkodin maisemissa Taaborinvuorella 

esitetään tänä vuonna uudistettu versio Seitsemästä veljeksestä. Lähdemme matkaan jo klo 16.30 Linjalasta, koska virittäydymme aiheeseen jo bussimatkalla ja Taaborinvuorella osaavan oppaan ohjauksessa. Illan omavastuuosuus jäsenillemme on 10 euroa. Hintaan sisältyy pientä purtavaa ennen näytöstä ja väliaikatarjoilu. Sitovat ilmoittautumiset viim. pe 19.6. kotisivuiltamme löytyvän linkin kautta. Lisätietoa virkistysillasta tulee pian sähköpostin muodossa. 

Pysy ajantasalla yhdistysasioissa ja laita viestiä tarvittaessa:
www.oajhyvinkaa.fi
facebook: OAJ Hyvinkää
sähköposti: oajhyvinkaa@gmail.com
puheenjohtaja: 044­9704827, laura.lahteenmaki@edu.hyvinkaa.fi

02.05.2021Kuntavaalitapahtuma
18.03.2021OAJ Hyvinkään kevätkokous ti 30.3. klo 17.30
07.03.2021Kokousraportti 2/2021
10.02.2021Kokousraportti 1/2021
20.12.2020Kokousraportti 9/2020
06.11.2020Kokousraportti 8/2020
19.10.2020Syyskokous to 29.10.
27.09.2020Kokousraportti 7/2020
11.09.2020Kokousraportti 6/2020
30.08.2020Kutsu kevätkokoukseen

Siirry arkistoon »